Voordelen van voedsel uit eigen tuin op de gezondheid

Nuttig je graag voedsel van de markt? Doe dat liever niet. Het is makkelijk om zelf te planten als je een eigen tuin hebt. Je weet niet wat er allemaal gebruikt wordt tijdens de groei van groenten. Als je het zelf doet ben je er helemaal zeker van. Je hoeft niet veel te planten, maar alleen wat je graag wilt eten. Vele groenten moeten bespoten worden en dat kan gevaarlijk zijn voor je gezondheid. Je hebt geen toezicht over hoe de groei geschied. Terwijl als je zelf plant dan heb je altijd oog voor je voedsel. Spoed tandarts Den Haag adviseert ook om eigen tuin voedsel te nuttigen.

Er zijn heel wat voordelen op je gezondheid wanneer je voedsel uit je eigen tuin gaat nuttigen. 

Chemische stoffen

Het meest voorkomend probleem zijn chemische stoffen in voedsel. De chemische stoffen worden voor het grootste deel gebruikt om de planten puntgaaf te laten groeien. Maar ook voor het vervoeren van de planten of rijpen te voorkomen. Je zult merken dat planten die bespoten zijn gaaf zijn, maar ook snel groeien. Als je zelf gaat planten kun je zelf kiezen welke plant dat wordt en welke vitamine je ervoor gebruikt. Je hebt ook altijd toezicht zodat er geen schade komt aan je planten. Want om deze schade te voorkomen worden de planten bespoten.

Goedkoop, maar gezond

Heb je gemerkt dat het kopen van voedsel veel geld kost? Als je naar een bepaald voeding verlangt denk je er zoveel keren na voordat je het koopt. Je vraagt je af als je budget het toelaat. Maar als je zelf plant kun je heel veel geld besparen. Je eet gezond en bespaart veel geld. Weet je dat je ook geld mee kunt maken. Je buren hoeven niet meer naar de winkel voor hun groenten. Ze kopen dit makkelijk bij jou. Het zit steeds meer in jouw voordeel als je zelf gaat planten.

Eentonig

Het is voordelig wanneer je zelf plant. Als je zelf plant eet je geen eentonige voeding. Wanneer je naar de winkel gaat heb je steeds hetzelfde die je kunt kopen. Als je zelf plant kun je eten waarnaar je verlangt. Sommige voedsel kun je in bepaalde seizoenen vinden wat heel vervelend kan zijn. Je nuttigt niet altijd de juiste vitaminen. Eentonige voeding kan ook ervoor zorgen dat je sneller buiten eten gaat kopen. 

Als het onze voorouders is gelukt, waarom kan dat nu niet bij ons. Zelf planten beschermt jouw gezondheid, maar ook je milieu. Je komt ook meer aan zuurstof met zoveel planten. Weet je dat tuinieren je ook laat ontstressen? Veel mensen planten, omdat ze het als ontspanning zien. Je hoeft niet eens veel te voorzeren net als joggen, zolang je lichaam van binnenuit gezond is. Je vergeet al je problemen en kunt stralend verder met het alledaagse. Groenten planten is niet alleen voor oudere mensen, maar ook voor jongeren. Er is niets om te schamen. Tandarts Den Haag kan jouw helpen om gezond te eten voor een goed gebit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.