Hoe creëer je een tuin die past bij je woonkamer?

Iedereen houdt van een tuin. Er zijn genoeg redenen, waarom je een tuin moet hebben. Maar wat dacht je van een tuin die past bij je woonkamer. Vrijwel iedereen heeft een tuin die vlak naast de woonkamer ligt. Je kunt er daarom voor zorgen dat de tuin en de woonkamer één geheel worden en ook bij elkaar passen. Om te weten hoe je dat moet doen, is het eerst belangrijk dat je weet waarom een tuin belangrijk is voor een ieder.

Een tuin creëren die past bij je woonkamer doe je door:

  1. Kleuren te matchen

Zorg ervoor dat je bloempotten of bakken dezelfde kleur hebben als jou interieur. Plaats ook een mooie sofa in de tuin die past bij jouw sofa van de woonkamer. Gebruik mooie kussen en ook bloemen die er fris en fleurig uit zien. Plaats een lampion in de tuin, die geven in de nacht een heel fris en levendig gevoel. Kijk ook goed naar de kleur van je gietvloer, want deze is zeer overheersend.

  1. Een schuifdeur plaatsen

Natuurlijk moet je deuren in de nacht sluiten. Met een glazen schuifdeur heb je het gevoel van je tuin zelfs als de deur gesloten is. Je kunt lekker binnen zitten en de gordijnen openlaten, om te genieten van de maneschijn. Schuifdeuren zijn een hele goede optie als je de tuin en de woonkamer tot een geheel wilt maken.

  1. Plaats een grasmat

Plaats een grasmat bij het stukje van de tuin dat grenst bij de woonkamer. Zo zal er geen zand of stof naar binnen waaien. Je huis zal ook stofvrij blijven.

Waarom is een tuin nodig?

Mocht je nog twijfelen of je een tuin aan wil leggen, lees dan hieronder waarom je dat zou moeten doen.

  1. Stress verminderen

Tuinieren vermindert niet alleen stress, het kan ook helpen om je bloeddruk te verlagen en depressies te bestrijden.

  1. Verbeter je gezondheid

Je eigen groenten en fruit laten groeien is een geweldige manier om gezonder te eten. Ze smaken beter als ze thuis zijn verbouwd en ze zijn beter voor jou dan de groenten die je in de winkel koopt. Ze zijn niet bevroren om door het hele land te worden verscheept en er worden geen pesticiden op gespoten. Bovendien kun je buiten genieten van de frisse lucht en de zon.

  1. Blijf in contact met de natuur

Wanneer je je tuin plant, zal je moeten weten wat je moet planten en wanneer, wat betekent dat je meer in contact zult komen met de seizoenen. Welke groente werkt goed met een andere en bij welke temperaturen groeien ze het beste? Het beste deel is om je zaden te laten uitgroeien tot grote planten. De natuur werkt op zijn best. Je tuin houdt je in contact met wat er om je heen gebeurt.

  1. Geld besparen

Met groente- en fruitprijzen die een hoge vlucht nemen, is het kweken van je eigen moestuin een slimme manier om geld te besparen.

  1. Veel plezier!

Het is leuk om je eigen tuin te laten groeien. Als je wilt kun je in het zand spelen en op wormen graven. Wees er zo creatief mee als je zou willen. Plant wat je wilt, waar je het wilt. Voeg een leuk decor toe, misschien een tuinvlag, enkele mooie stenen of misschien zelfs een tuinkabouter. Speel, heb plezier en maak er je eigen spel van.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *