Over ons

Tuinieren lijkt trendbestendig en een tuin maken is niet hetzelfde als een nieuw kleed voor ons huis kopen. En toch veranderen de smaak in tuinieren. Daarom hebben wij de grootste om te delen die voldoen aan een ieder zijn verwachting. Na jaren van minimalistische dominantie in hardscaping materialen, meubels en decor, merken wij nieuwe belangstelling voor natuurlijke materialen en een minder geometrische stijl.

Klanten van ons vragen in plaats van schoon en modern naar een meer ouderwetse look in hun tuin. Wij denken dat klanten opzoek zijn naar iets authentieker en echt. Ze verlangen naar iets meer organisch in hun tuin. Wij zijn niet alleen geïnteresseerd in inheemse planten maar ook in inheemse planten die afkomstig zijn uit een zeer specifiek ecosysteem. We planten meer lokale en endemische planten. Deze zijn niet altijd direct beschikbaar in de kwekerijhandel, dus we transplanteren bestaande planten waar we kunnen.

Het gebruik van inheemse planten en lokaal geproduceerde materialen is al jaren populair bij ons. Wat nieuw is, is de impact die klimaatverandering heeft en hoe dat de design stimuleert. De uitdaging voor ons is altijd geweest om de balans te vinden tussen natuurlijke elementen en menselijke wil en gebruik. Verder leggen wij veel meer grasmengelingen aan die niet hoeven te worden gemaaid. Wij leggen nog steeds kunstgras aan vooral in kleine ruimtes waar onze klanten niet de moeite willen nemen om te maaien en voor speelplaatsen voor huisdieren. Het ziet er echt uit, voelt echt aan en het spreekt ook van een verlangen aar weinig onderhoud.