Wat ondernemers moeten weten over het onderhoud van de tuin bij een bedrijfspand

Willen we de tuin bij een bedrijfspand onderhouden zijn er enkele dingen die we moeten weten daarover. Als ondernemers die gaan over het onderhouden van de tuin, is het de ideale keuze voor ons om een onderhoudsarme tuin te realiseren. Hier hebben we een aantal nuttige tuin ideeën samengesteld om de tuin mooi en aantrekkelijk te laten uitzien.

Het ontwerpen van de tuin
Een tuinontwerp van keramiek of platen van steen zal de maandelijkse verwijdering van onkruid voorkomen. Als we tuinbouwplaten in combinatie met grind gebruiken kan dat zorgen voor extra sfeer in het tuinontwerp. Vervolgens leggen we de voering onder het grind, zodat mieren en onkruid geen kans hebben. We moeten als ondernemers die tuinen onderhouden er op toezien dat regenwater goed kan wegvloeien. Dit vermindert groene aanslag aanzienlijk

De juiste bomen en planten kiezen
We kunnen gebruik maken van onderhoudsarme bomen en planten in de tuin. Er zijn veel groenblijvende bomen, hoog bloeiende struiken en kruidenplanten die in de tuin kunnen worden gebruikt, die weinig of geen onderhoud nodig hebben. Het is goed om vier of drie soorten in grote groepen bij elkaar te hebben en samen te planten om tijd te besparen. Het voordeel van deze groenblijvende planten is dat ze in het najaar geen bladeren laten vallen en dit voorkomt dat we hoeven te vegen. Vetplanten zijn ook heel populair omdat ze uniek en bijna onverwoestbaar. Het belangrijkste voordeel van vetplanten is dat ze kunnen omgaan met direct zonlicht en uitdagende bodemomstandigheden. We kunnen ze gebruiken voor binnen als buiten een bedrijfspand.

Dicht beplante tuinen
Een volle en weelderig look in de tuin ontwikkelen door de tuin dicht te beplanten is ook een mogelijkheid. Door dit te doen beschermen we de grond tegen blootstelling aan volledig zonlicht en wind, waardoor het moeilijk wordt om onkruid te ontwikkelen. Echter is het belangrijk dat we planten niet te dicht bij elkaar planten om ervoor te zorgen dat er voldoende ruimte is voor hun wortelstelsel om zich te ontwikkelen.

Tuinonderhoud moet een prioriteit blijven als we willen dat de tuin er goed uitziet. Als we enorme zware, moeilijke taken langs de lijn willen voorkomen, is het goed dat we regelmatig onderhoudstaken uitvoeren zoals het harken van bladeren en het snoeien van struiken. Regelmatig onderhoud van de tuin voorkomt dat we als ondernemers veel betalen als we op enig moment extra hulp krijgen voor opruimen of schoonmaken van taken die we hadden kunnen voorkomen door regelmatig licht te onderhouden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *