Vaak genoeg kunnen wij de onderhoud van de tuin zelf doen en hebben wij geen externe hulp nodig. Totdat er een kleine verwarring komt in onze schema en wij onze tuin niet meer op tijd kunnen onderhouden. Dan is het wel veel werk om te beginnen ja. Maar ook wanneer wij beginnen met het echte werk merken wij dat wij het in de meeste gevallen hebben onderschat. Dat is mij (Rashied) ook overkomen toen. Het inhuren van een onderhoudsbedrijf voor jouw tuin is dan een goeie oplossing.

Voordelen van het inhuren van een onderhoudsbedrijf.

Het is heel geweldig om trots te zijn op ons huis. Als er een leuke tuin erbij is, is het nog geweldiger. Maar zo een tuin heeft natuurlijk ook onderhoud nodig. Wanneer het onderhoud hiervan word uitbesteedt genieten wij er nog meer van. Alle stress en hoofdpijn van het aanpakken hebben wij niet. Wanneer wij een kijkje nemen in onze tuin het mooie ervan en hoef jij niet weer te denken aan het gras en onkruid dat erbij komt. Het onkruid word toch eenmaal door het onderhoudsbedrijf weggehaald en de planten krijgen op tijd voeding zodat die er altijd gezond uitzien. De tijd die jij in jouw tuin zou stoppen voor onderhoud kan jij aan jouw gezin besteden of iets anders dat ook jouw aandacht vraagt. Het bestrijden van insecten en het juiste middel daarvoor uitvinden is dan ook al gedaan door zo een onderhoudsbedrijf. Het is ook zo dat niet alle planten goed groeien wanneer zij bij elkaar zijn of te dicht bij elkaar, niet elke plant groeit goed in de zon. Weer zijn er planten die juist de volle zon moeten hebben en weer andere planten moeten een goeie balans hebben daarin. Kan best wel een koppijn zijn toch? Maar het onderhoudsbedrijf zorgt ervoor dat wij geen koppijn krijgen. De planten groeien dan ook veel mooier en blijven langer in onze tuin.

Nadelen van het inhuren van een onderhoudsbedrijf.

Niet altijd loopt het goed af bij het inhuren van een onderhoudsbedrijf. Soms doen zij zich beter voor dan zij zelf zijn. Het kan ook voorkomen dat zij een te hoge offerte geven aan ons. Belazeren kan ook wel gebeuren. Dat kan op elk gebied. Maar niet alleen het belazeren is een nadeel. Een tuin moet ook naar jouw smaak zijn. Dat betekent dat wij een tuinman moeten vinden die onze behoeften kan vervullen daarin. Die bewuste tuinman vinden wij niet altijd bij de eerste keer.

Wij kunnen niet van tevoren weten of wij een geschikte tuinman hebben gevonden. Dat zien wij meestal gaande weg of wanneer de tuin al af is. Dan pas hebben wij door dat de tuin er niet uitziet zoals wij graag zelf willen. Maar het is dan een lesje geleerd op dat moment omdat wij toch voor de verrichte diensten moeten betalen. De onkosten kunnen heel hoog oplopen. Om een oplossing te brengen kunnen wij aan het begin zelf een deel van de droge gras verwijderen en troep wegdoen dat er toch niet bij zou horen. Op zo een manier besparen wij ook een groot bedrag.

Hoe werkt een onderhoudsbedrijf?

Een onderhoudsbedrijf zorgt er voor dat jouw tuin er piek fijn uitziet. Natuurlijk kost het jou ook wel wat. Heb jij een grote tuin en wil jij heel veel erbij dat wat tijd gaat kosten? Dan kan jij erop rekenen dat de kosten hoog worden. Meestal geeft zo een onderhoudsbedrijf ook wel garantie op het geleverd werk. Let er ook op dat een tuinman persoonlijk werk is. Niet elke tuinman doet van alles of kan van alles doen. Een gesprek met het onderhoudsbedrijf is aangeraden. Het onderhoudsbedrijf kan ervoor zorgen dat zij de juiste tuinman of tuin mannen aan het werk zetten.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.