Leidingwerk in je tuin vervangen, hoe pak je dat aan?

Het lijkt heel simpel hoe een leidingwerk zelf te vervangen. Er kunnen ook allerlei gevolgen zijn waar wij rekening moeten houden. Wanneer wij weten hoe een leidingwerk in de tuin zelf vervangen moet worden, kunnen wij ook wat geld besparen. Geen slecht idee dus; aldus deze loodgieter uit Eindhoven. Met zijn tips hieronder moet het lukken!

Hoe dat alles aangepakt moet worden lezen wij hier.

  • Het aanschaffen van een kraan.

Wanneer wij in de bouwmaterialen zaken gaan zien wij verschillende prijzen. Sommige prijzen zijn zo interessant dat wij geen duurdere kraan willen aanschaffen. Let er wel op. Goedkoop is duurkoop. Zegt men ook vaak. Het kan heel lastig zijn wanneer een kraan elke keer een lekkage heeft of stuk gaat.

  • Bevriezen

De kans dat het water in de leiding vriest, is heel groot. Hou er rekening mee dat de CV ketel dan ook op zo een leidingwerk aangesloten is. Een zo kort mogelijke leiding die door de muur loopt is heel handig.

  • Boren

Een schuine gat boren naar beneden zodat een elektriciteitsbuis door geschoven kan worden. De speling tussen de pijp en de muur dichtmaken.

  • Koperen buis.

Er gaat ook een koperen buis gekocht moeten worden. Over de kwaliteit van koper hoeven wij niet veel uit te leggen. Let wel goed bij de berekening erop dat je liever teveel koper koopt in plaats van weinig koper. De koperen buis gaat u na het doorzagen volgens eigen inzichten moeten vouwen en aanbrengen. Het is handig om hierbij een pijpensnijder te gebruiken.

  • Afsluiten

Voordat wij verder gaan, is het aangeraden om de hoofdkraan af te sluiten. Wanneer wij klaar zijn doen wij de kraan weer open. Wanneer al het werk af is kan er gekeken worden of er een lekkage is.

  • Doorzagen

Zaag de leiding waar je de tuinleiding gaat plaatsen door. Zodat er een tussen koppeling geplaatst kan worden. Zo een koppeling wordt ook wel een T stuk of aftap kraan genoemd. In plaats van een zaag te gebruiken, kan er liever een slijptol gebruikt worden. Hierna kan de koppeling aangebracht worden.

  • Muurplaat

Kies zo dicht mogelijk bij een muurdoorvoerder een plek voor een muurplaat. De plaat wordt dan aangebracht. Dit doe je door gaten te boren in de muur. In plaats van een muurplaat kan er ook een gevelkom gebruikt worden. Dat is ook handiger, omdat de kraan dan minder kwetsbaar is. Een gevelkolom helpt ook voorkomen dat er regenwater via de buiten kraan naar binnen lekt.

  • Teflon tape.

Draai een paar slagen teflon tape om de kraan voordat je die schroeft in de muurplaat. Dit is om de kraan stevig vast te laten zitten. Dan raakt de kraan niet los en is er minder kans op een lekkage. Elke keer dat een kraan wordt vervangen of los word gemaakt moet er opnieuw teflon tape aangebracht worden.

Dit zijn de werkzaamheden die plaatsvinden wanneer zo een leidingwerk word aangebracht. Wanneer een leiding werk vervagen moet worden weten wij dan ook waar wij op moeten letten.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *