Doe het zelf klussen voor de tuin die je zeker moet kunnen

Tuinieren heeft ons ook aanzienlijke gezondheidsvoordelen opgeleverd. We worden bemoedigt om deel te nemen aan een ander gedrag en activiteiten die wellness bevorderen. Wij tuiniers consumeren bijvoorbeeld meer groenten en fruit dan niet-tuinders. Wanneer we ervoor kiezen biologisch voedsel te verbouwen, verminderen we blootstelling aan pesticiden en mogelijk eten we producten met een hoger gehalte aan voedingsstoffen. Tuinieren vermindert stress en verbetert de geestelijke gezondheid. En het telt als oefening met matige intensiteit, die je kan helpen langer te leven. We gaan aan de slag met deze basisprincipes van tuinieren.

Compostering van basisbeginselen
De basis van composteren is eenvoudig. Vrijwel alles wat ooit leefde of werd gemaakt van een levend wezen kunnen we composteren. Zolang een item alle natuurlijke componenten bevat, zal het vervallen, ontbinden en afbreken, waardoor het zijn voedingsstoffen naar de bodem teruggeeft.
Een composthoop kan heel eenvoudig zijn, dode bladeren en grasresten in de verste hoek van onze tuin, maar de meeste van ons houden ervan om compost in een net ogende compostbak te bewaren.

Zorgen voor de wortels
De gevoelige toppen van de wortels van een plant zijn de primaire plaats waar het water en voedingsstoffen opneemt. We moeten er op letten dat we de uiteinden niet beschadigen door de wortelmassa af te snijden of te scheuren tijdens het planten. Als we ze beschadigen, duurt het langer voordat de plant zich heeft gevestigd en begint deze niet te bloeien voordat zich nieuwe kunnen vormen. Als we een overblijvende plant uit een pot tillen en zien dat de primaire wortels zich om de pot wikkelen, moeten we de ronddraaiende wortels voorzichtig rechttrekken en ze snijden zodat ze in de omliggende grond kunnen groeien.

Voeren van onze bloemen
Als het blijkt dat onze grond meer voedingsstoffen nodig heeft dan compost kan leveren, moeten we een organische meststof met langzame afgifte toepassen. Planten die meststoffen met een langzame afgifte krijgen dragen meer bloemen, ontwikkelen meer takken  en meer chlorofyl produceerden. Hiervoor kunnen we zoeken naar korrelvormige organische meststoffen in kwekerijen, thuiscentra en catalogussen van postorderbedrijven.

Maak een gigantische decoratieve xylofoon
Als we een paar extra stukjes hout hebben, hoeven we die niet weg te gooien. We pakken een zaag en snijden ze in verschillende lengtes zodat ze op een xylofoon lijken en verschillende verfkleuren krijgen. Dit is een goedkope tuin decoratie die bijdraagt aan de uitstraling.

Gerecycleerde wijnfles-zaklamp
Is ons huis op een rustieke manier ingericht en we willen wat warmte en licht toevoegen aan onze achtertuin, dan moeten we zeker overwegen om fakkels van gerecycleerde wijnflessen te gebruiken. Deze goedkoop, efficiënt en duurzaam. Deze fakkels van wijnflessen kunnen overal in onze achtertuin worden geplaatst en ze zullen onze tuin verlichten.

Maak een plan
Om verdrukking te voorkomen, moeten we eerst onze planten onderzoeken, zodat we precies weten hoe groot ze zullen worden en hoe ze dienovereenkomstig kunnen worden gespreid. Planten die meer dan twee jaar oud zijn, moeten ongeveer 18 centimeter van elkaar verwijderd zijn.
Dit biedt voldoende ruimte voor nieuwe groei en zorgt er meestal voor dat de tuin er meteen vol uitziet.
Het is ook belangrijk dat we weten hoe hoog onze planten zullen groeien. Kortere en kruipende exemplaren moeten we naar de voorkant brengen en randen van het tuinbed worden, met de grotere planten achterin.” Dit is waar weten over blootstelling aan de zon van pas komt – houd rekening met grotere planten die kleinere zouden kunnen blokkeren, of de variëteiten die de voorkeur geven aan veel zon of schaduw.

Plant hoog
Stel vaste planten in met hun kronen – de plaats waar de scheuten van de planten de wortels raken – iets boven het grondoppervlak. Dit produceert een sterkere groei dan de wijdverspreide praktijk van het planten van de kroon één tot twee centimeter onder het grondoppervlak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *