Enkele tips tegen muizen in je tuin

Heb je last van muizen? Muizen zijn een enorme last in huis. Ze vernietigen heel veel dingen. Dat wordt een heleboel werk voor jou om alles netjes te houden. Ook nog veel kosten, want je gaat de spullen moeten vervangen. Maar ook in de tuin is dit nadelig. Het beschadigt al je planten en andere spullen. Je kunt wel muizenvallen plaatsen, maar uiteindelijk helpt dat ook niet. Het lijkt wel alsof de muizen met de dag slimmer worden.

Je kunt muizen ook zelf tegengaan. Niet altijd is het nodig om een ongediertebestrijder in te schakelen. Zolang je de juiste maatregelen hanteert komt het in orde. Met enkele handige tips kunnen de muizen je huis niet binnendringen.

Werings Materiaal

Een muis maakt zelf zijn weggetje naar de tuin. Als je een muis wilt stoppen ga je de wegen van hen moeten blokkeren. Je zoekt de gaatjes waar ze schuilhouden en maakt deze dicht. Als je vanuit buiten de wegen van de muis sluit kunnen ze niet meer in je tuin. Dit kan met een wering gaas.

Voeding

Muizen komen voor eten. Ze kunnen de hele tijd eten en ruiken dit ook meters ver. Zorg ervoor dat je jouw voedsel goed dicht gemaakt. In geval de muizen komen kunnen ze helemaal niet erin. Je kunt je voeding op zo een plaats opbergen waar zij helemaal niet naar toe kunnen. Was de gebruikte vaat altijd gelijk. Als je het laat staan dan heb je kans dat er een muizenplaag gaat ontstaan. Het is niet prettig als je een feestje hebt in de tuin en al het eten aangetast wordt door muizen. Dit brengt alleen maar ziekte.

Omgeving

Muizen komen vooral in vuile omgevingen voor. Zorg ervoor dat je tuin en omgeving schoon blijven. Heb je de tijd niet ervoor dan kun je een dagschema maken waarbij je tenminste 1 dag de tijd neemt om op te ruimen. Maar als je elke dag alles gelijk op zijn plaats zet is dat ook handig. Er moet genoeg ventilatie zijn. Als een omgeving ingepakt is kunnen muizen zich hier schuilhouden. Als je dit doet dan voorkom je hun schuil en nestplaats in de tuin. De schuur is meestal een gevaarlijk plek voor de muizen. Water lang laten staan  is ook gevaarlijk.

Muizenvangers

Muizenvangers zijn wel handig. Hiermee vang je de muizen dood. Nooit meer last ervan. Er zijn ook andere soorten vangers waarbij je de muizen levend kunt vangen. Maar dit is wel eng, want je moet ze daarna wel doden.

Muizen kun je voorkomen, maar eenmaal er een plaag is hieraan gaat dit moeilijk. In dit geval ga je professionele hulp moeten inschakelen, de ongediertebestrijder. Zij weten precies hoe ze jou moeten helpen om de muizen te verwijderen uit je woning. Muizen bestrijden kun je niet altijd zelf.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *