Welke eigenschappen heeft een goede loodgieter

Loodgieter zijn is een hele diverse job je bent niet alleen bezig met water leidingen maar je hebt ook te maken met de leidingen van de sanitaire voorzieningen en allerlei pijpen die onder en rondom een huis gevestigd zijn.

Daarom is her belangrijk als loodgieter om diverse kwaliteiten of te wel eigenschappen te bezitten die u zullen helpen om niet alleen bekendheid te brengen binnen uw vak maar ook ervoor te zorgen dat je een trouwe klantenkring opbouwt.

  • Klantvriendelijk zijn

Voor een vlotte verloop van zaken vooral bij het benaderen van een nieuwe klant of onderhandelen bij een  nieuwe werk situatie is het altijd goed klant vriendelijk te blijven. De klanten moeten het gevoel hebben dat ze gemakkelijk met u kunnen praten en onderhandelen. Door klantvriendelijkheid ben je veel verder om aan werk te komen dan nors te zijn tegenover mensen. Behandel je mensen onheus dan zullen ze u ook niet uitnodigen in hun huis om werk te verrichten. Professionaliteit valt ook in de zelfde kader.

  • Stipt zijn

Dit is een belangrijk aspect dat je als loodgieter moet hebben. Op tijd komen opdagen bij afspraken.

Ervoor zorgen dat je punctueel bent is een belangrijk eigenschap. Niets is lastiger dan wachten op een persoon terwijl je huis allerlei mankementen vertoont of onderwater loopt. Door zo een houding aan te nemen zorg je er persoonlijk voor dat je minder klanten krijgt.

  • Betrouwbaarheid

Als loodgieter kom je tot in mensen hun persoonlijke ruimte, hun huis. Dat wilt zeggen dat je soms items tegemoet zal komen misschien juwelen of dergelijke zaken in huis. Hier komt betrouwbaarheid te pas. Ervoor zorgen dat je niets meeneemt. Als een klant het gevoel krijgt dat je met iets uit hun huis bent gegaan kan het gaan zorgen voor grote problemen, niet alleen persoonlijk maar ook voor je werk sfeer. Niemand wilt een rechtszaak tegen ze aangespannen krijgen dus, niets meenemen.

  • Onderwijs en kwalificatie

Een gekwalificeerde loodgieter die professioneel is, passie toont voor zijn werk en er ook met ernst mee omgaat is meer dan goud waard, vooral wanneer uw huis gebreken vertoont of spoed eisende gevallen zoals een plotselinge uitbarsting van een leiding pijp onder uw huis, of in het toiletten ruimte.  Wat een opluchting als iemand u uit zo een nood haalt!

Kortom het werk van een loodgieter is van belang voor een ieder die in huis woont. Door te weten wat voor eigenschappen je naar uit moet kijken bij het inhuren van een loodgieter kan me ervoor zorgen dat je minimale problemen krijgt tijdens het herstellen en of plaatsen van uw sanitaire voorzieningen en leiding pijpen.

Bent u opzoek naar een loodgieter in Rotterdam kunt u alsnog deze page bezoeken.

Bron afbeelding: https://pixabay.com/nl/loodgieter-klusjesman-reparatie-228010/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *